IMG 5515 opt

2020

2020

Herstelling van een maalmolen

24/7 lassen in pelgrimspas 

Sibelco is een Belgisch bedrijf dat onder andere kwartszand wint en verwerkt. Kwartsmeel wordt verkregen door het kwartszand te vermalen in een molen. Een van de grootste molens van de Sibelco groep staat op de site in Dessel. Door cylcische belastingen kreeg de mantel van de molen te kampen met een vermoeiingsscheur.

Weldone kon Sibelco overtuigen van haar expertise rond het herstellen van dergelijke scheuren in moeilijke omstandigheden. Samen met Maintenantz werd een specifiek lasplan uitgewerkt en een bijhorend test- en inspectieplan. Niet alleen de laskwaliteit maar ook de beheersing van krimp en vervorming stond hoog op de lijst van eisen van Sibelco.

De goede samenwerking tussen Sibelco, Weldone en Maintenantz heeft geleid tot een succesvolle herstelling binnen de voorziene tijd en met de vereiste kwaliteit. De herstelling werd 24/7 uitgevoerd in pelgrimspas, zonder lasfouten en binnen de toleranties van krimp en vervorming. De keuze van het lasproces, toevoegmateriaal, temperatuurshuishouding waren cruciaal. Maar de kritische succesfactor was steevast de lasvolgorde.

Weldone en Maintenantz kregen een pluim voor de snelle manier van aanpak, het veilig werken op de site en de vlotte communicatie.

Al onze diensten