WELDONE Diensten Haalbaarheid opt

Haalbaarheidsstudies

Strategisch advies

Een nieuw las- of snijproces introduceren, gekoppeld aan een investering? Dan onderzoek je best even of je idee financieel haalbaar is. Toch mag dit niet het enige criterium zijn. Er zijn immers tal van andere technische aspecten die vaak over het hoofd worden gezien, waardoor de investering uiteindelijk niet optimaal rendeert. 

In eerste instantie dient het nieuwe proces vooraf volledig technisch te worden uitgeklaard, zonder zich daarbij al te veel te laten leiden door de vaak mooie beloftes van leveranciers van apparatuur. Een demonstratie met een moderne halfautomaat waarbij met een draad van 1mm een plaatje van amper een halve mm wordt gelast zonder vervorming of wat dan ook, is dan misschien verbluffend, maar biedt geen enkele garantie op succes wanneer het uiteindelijke toepassingsgebied totaal anders is, waardoor de lasfouten zich dan plots massaal zullen opstapelen. Of wat te denken van een nieuw snijproces waarbij de mogelijkheden onbegrensd lijken, tot de kwaliteit van de gesneden stukken wordt geverifieerd t.a.v. de eisen in EN ISO9013.

Bezint eer ge begint en consulteer ons van bij het begin voor de begeleiding van uw haalbaarheidsstudie, voorafgaand uw investering. 

Bovendien kan je hiervoor ook een beroep doen op tussenkomst van de Vlaamse KMO-portefeuille, dankzij onze erkenning als dienstverlener voor Advies.

Al onze diensten