WIN7 DE Hoechstgeschwindigkeit 704x250

Sapa Profiles behaalt EN15085-2 certificaat

01/08/2017

Sapa Profiles is marktleider op gebied van extrusie en productie van performante aluminium profielen. Sapa beschikt ondertussen over 50 jaar aan toegepaste en wetenschappelijke expertise op het terrein van aluminium.

Aluminium is een van de belangrijkste constructiematerialen voor treinwagons. Voorbeelden van toepassingen zijn: zijwanden, dak- en vloerpanelen en profielen voor de verbinding van de vloer met de zijwand. Sapa biedt hiervoor maatwerk op gebied van extrusiedesign en productie. Dergelijke onderdelen vallen onder het toepassingsgebied van de EN15085.

Voor de interpretatie van de norm- en regelgeving, het advies en de volledige implementatie van een managementsysteem volgens de eisen van de EN15085 serie klopte Sapa Profiles uit Lichtervelde aan bij Weldone. Na een traject van 6 maanden volgde in juli een succesvolle audit en certificatie door DVS ZERT. 

Sapa Profiles Benelux is nu EN15085-2 gecertificeerd op certificatieniveau CL4 voor de aankoop en verkoop van gelaste onderdelen in aluminium van certificatieniveau CL1 voor gebruik in spoorwegvoertuigen.

Hoewel Sapa Profiles zelf geen laswerkzaamheden uitvoert aan deze componenten, is de aanstelling van een verantwoordelijke lascoördinator met het juiste kennisniveau toch vereist. Dit is een gevolg van de onderliggende eisen uit de EN ISO3834 normenserie en de complexiteit van de gelaste onderdelen. Ook voor de lascoördinatie doet Sapa Profiles een beroep op Weldone.